Home|Beter gevonden worden

Beter gevonden worden

Wil jij je online vindbaarheid verbeteren? Dat kun je met een gerust hart aan ons overlaten. Als echte SEO-specialisten maken wij jouw website beter vindbaar zodat potentiële klanten sneller bij jouw website terecht komen.

  • Meer bezoekers en conversiegericht

  • Maandelijkse rapportage van de resultaten
  • Gecertificeerde specialisten

SEO voor een betere online vindbaarheid

SEO staat voor Search Engine Optimization. Dit is een marketing discipline en verzamelnaam voor het proces van het verbeteren van de zichtbaarheid van een website of webpagina in de onbetaalde resultaten van een zoekmachine. De focus ligt hier bijna altijd op Google. Door het optimaliseren van je website voor zoekmachines vergroot je je kansen om hoger te scoren voor relevante zoekwoorden en zinsdelen, wat kan leiden tot meer organisch verkeer en potentiële klanten. Er zijn veel verschillende factoren die een rol spelen bij effectieve SEO. Een paar voorbeelden zijn zoekwoordonderzoek, optimalisatie op de pagina en backlinking. Hoe beter uw pagina’s zichtbaar zijn in de zoekresultaten, hoe groter de kans dat u de aandacht trekt van potentiële klanten; erg belangrijk dus!

Voordelen van zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie zorgt voor meer bezoekers op je website of in je webshop, zonder dat je daar direct voor betaalt. Heel anders dus als betaalde advertenties met Google Ads (SEA). Waar je bij SEA na het betalen voor de advertenties vrijwel direct resultaat ziet, is SEO een investering die zich voor een langere tijd terugbetaalt. Een investering die je voor een langere periode doet levert namelijk ook op lange termijn resultaten op. Wanneer je stopt met SEO verdwijn je niet direct uit de zoekresultaten.

Naast het verbeteren van de positie in zoekmachines, kan effectieve SEO ook de gebruikerservaring op een website verbeteren. Dit is voordelig aangezien tevreden bezoekers een stuk sneller klant zullen worden dan ontevreden bezoekers. Aanpassingen voor de gebruiksvriendelijkheid van een website kunnen het mobielvriendelijker maken van de website zijn, het verbeteren van de laadsnelheid van de website en het aantrekkelijker en relevanter maken van de inhoud van de website voor gebruikers. Je richt je dus niet alleen op zoekmachines maar ook op gebruikers. Zo wordt de algehele online aanwezigheid verbeterd en wordt er meer gekwalificeerd verkeer naar de website geleid.

Ontvang je bezoekers vanuit de organische resultaten, dan is de kans zeer groot dat het relevante en in jouw product of diensten geïnteresseerde bezoekers zijn. Bezoekers die op deze manier bij jouw website terecht komen hebben namelijk al bewust gezocht naar een dienst of product in de zoekmachine. Bezoekers die ook echt geïnteresseerd zijn in leiden tot meer conversie.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn website beter gevonden wordt?

Zoekmachines zoals Google en Bing gebruiken bots, eigenlijk software, om pagina’s op internet te crawlen, van site naar site te gaan, informatie over die pagina’s te verzamelen en in een index te plaatsen.

Vervolgens analyseren algoritmen die pagina’s in de index, rekening houdend met honderden variabelen of signalen, om te bepalen in welke volgorde pagina’s in de zoekresultaten voor een bepaalde zoekopdracht moeten verschijnen.

De zoekalgoritmen zijn ontworpen om relevante, gezaghebbende pagina’s weer te geven en gebruikers een relevante en bruikbare zoekervaring te bieden. Door uw site en inhoud te optimaliseren met deze factoren in gedachten, kunnen uw pagina’s hoger scoren in de zoekresultaten. Er zijn verschillende ranking factoren die meewegen bij de ranking van jouw pagina’s in de zoekmachines. Aan een hoop van deze factoren kunnen wij zelf sleutelen om te kijken of dat de ranking van een pagina doet verbeteren. De drie belangrijkste pijlers zijn content, techniek en linkbuilding.

Content gaat over de informatie die op de website te vinden is. Hier gaat het bijvoorbeeld om de tekstuele content op de site zoals blogs en diensten pagina’s, maar ook video’s, afbeeldingen en audio vallen onder content. Het is belangrijk dat bezoekers antwoorden en informatie vinden op jouw website, dit is immers waar mensen naar op zoek zijn. Alle website content kan geoptimaliseerd worden voor zoekmachines en bezoekers. Hier komt ook veel onderzoek bij kijken.

De techniek van een website is niet alleen voor de gebruiker belangrijk maar ook voor google. Onder technische SEO valt onder andere interne linking optimaliseren, page speed optimalisatie, implementeren van structured data en nog veel meer. De techniek gebeurt achter de schermen en is dus niet zichtbaar voor de bezoeker, maar dit maakt het zeker niet minder belangrijk.

Linkbuilden is een belangrijk aspect van SEO. Als jouw website op een andere website wordt benoemd, waardeert Google jouw website hoger. Op deze manier maakt Google een indicatie van welke pagina’s relevanter zijn dan andere. Het generen en onderhouden van dit soort links is een essentieel onderdeel van SEO.

Online vindbaarheid door Online Presence

Online Marketing bureau Online Presence helpt je graag bij het optimaliseren van jouw SEO strategie zodat jouw website beter gevonden kan worden. Tijdens een kennismakingsgesprek bekijken we de mogelijkheden en bespreken we de doelstellingen. Wij zullen de beste strategie bepalen en aan de slag gaan met de gewenste diensten. Tijdens de samenwerking blijven wij constant optimaliseren om jouw strategie zo succesvol mogelijk te maken.

Gerelateerde diensten

Klaar om te groeien?

Wij maken graag kennis met je. Met ons team van specialisten kunnen wij ook jou helpen met een betere online presence. Bel of mail ons. Je kunt ook het onderstaande formulier invullen. Binnen 24 uur nemen wij dan contact op.

  • Altijd een vast aanspreekpunt

  • Meer dan 20 jaar online marketing ervaring

  • Geen langdurige contracten

Maak een afspraak

Door mijn gegevens achter te laten ga ik ermee akkoord dat met mij contact wordt opgenomen

Klaar om te groeien?

Wij maken graag kennis met je.

Alex Timmers

Maak een afspraak