Home|Lokale vindbaarheid

Lokale vindbaarheid

Heb je een winkel of bedrijf waar mensen naar toe kunnen? Zorg dan dat ze jou goed weten te vinden. Een groot deel van de zoekopdrachten die op Google of Microsoft gedaan worden zijn lokaal gericht. Denk aan zoekopdrachten als ‘autodealer in de buurt’ of ‘kapper in Amsterdam’.

Veel bedrijven laten kansen liggen om hier goed op in te spelen. Wij kunnen daar bij helpen.

  • Meer lokaal bezoek en klanten
  • Optimaliseren voor lokale zichtbaarheid

  • Vergroot je aanwezigheid in lokale zoekresultaten

Wat is lokale SEO?

Lokale vindbaarheid, ook wel Local SEO, is het optimaliseren van de lokale vindbaarheid van een website of fysieke bedrijfslocatie. Als voorbeeld: iemand bevindt zich in Amsterdam en zoekt naar de beste Griekse restaurants met Google.

Google gebruikt vervolgens de locatiegegevens om zo relevant mogelijke resultaten te tonen. Het betekent in de praktijk dat Google in de zoekresultaten een Griekse restaurants in de directe omgeving van de zoeker laat zien.

Hoe verbeter je de lokale vindbaarheid?

Je lokale vindbaarheid kun je op verschillende manier verbeteren.

Voor Google betekent het bijvoorbeeld dat je je vermelding op Google Maps – met Google Mijn Bedrijf – optimaliseert. In de praktijk betekent het je profiel volledig maken met teksten, beelden en overige elementen. Microsoft biedt dezelfde mogelijkheden, evenals Apple (voor Apple Kaarten)

Daarnaast kun je je website optimaliseren om (beter) gevonden worden voor lokale zoekopdrachten, voor in de reguliere zoekresultaten. Een voorbeeld is eigen url’s maken en inrichten voor fysieke locaties die er zijn.

Ten slotte kun je met lokale linkbuilding, met name websites die lokaal gericht zijn, meer aandacht geven aan de websites en/of de locatie url’s.

Gerelateerde diensten

Beter gevonden worden?

Klaar om te groeien?

Wij maken graag kennis met je. Met ons team van specialisten kunnen wij ook jou helpen met een betere online presence. Bel of mail ons. Je kunt ook het onderstaande formulier invullen. Binnen 24 uur nemen wij dan contact op.

  • Altijd een vast aanspreekpunt

  • Meer dan 20 jaar online marketing ervaring

  • Geen langdurige contracten

Maak een afspraak

Door mijn gegevens achter te laten ga ik ermee akkoord dat met mij contact wordt opgenomen

Klaar om te groeien?

Wij maken graag kennis met je.

Alex Timmers

Maak een afspraak

Door mijn gegevens achter te laten ga ik ermee akkoord dat met mij contact wordt opgenomen