Home|Data & Analytics

Data & Analytics

Het verzamelen en analyseren van zoveel mogelijk relevante data en het inzichtelijk maken in overzicht is wat wij verstaan onder Data & Analytics.

Op basis van volledige data is het mogelijk om inzicht te krijgen in je marketinginspanningen en kun je beter keuzes maken over de te volgende strategie. Alle bedrijven, van klein tot groot, kunnen gebruikmaken van data verschillende doeleinden.

Wij kunnen jou helpen bij het opzetten van Google Analytics, Google Tag Manager en Dashboards, zodat je in staat bent om de juiste beslissingen te nemen.

Wij bieden de volgende diensten aan:

  • Implementatie en inrichten Google Analytics
  • Koppelen van data bronnen

  • Samenstellen en delen dashboards

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is de analyse tool van Google dat statistieken verzameld van websites. Het geeft een bedrijf een duidelijk beeld van onder andere de bezoekersstromen en acties van bezoekers.

De inzichten uit de rapporten van Google Analytics kunnen gebruikt worden om te bepalen hoe goed jouw site en de content aansluiten op de behoeftes van jouw bezoekers. Ook kan er met behulp van Analytics bepaald worden via welke weg het meeste verkeer naar de website komt en hoeveel conversies of omzet die verkeersbron oplevert. Van deze zeer waardevolle informatie zou ieder bedrijf gebruik moeten maken. Na jaren ervaring kunnen wij met zekerheid zeggen dat wij jou goed kunnen helpen bij het inzichtelijk krijgen van jouw website bezoek.

Inzicht in jouw data

Wie zijn je bezoekers? Komen zij overeen met de verwachte of gewenste doelgroep? Wij kunnen helpen bij het beantwoorden van deze vragen. De antwoorden zijn weer uitermate geschikt om alle marketinginspanningen op aan te passen.

Call tracking

Meer en meer mensen maken gebruik van hun mobiel om informatie te vinden maar ook om in contact te komen met bedrijven. Wanneer je geen inzage hebt in het belgedrag van je potentiële klanten en alleen kijkt naar hun gedrag op de website, dan mis je belangrijke informatie. Wij maken gebruik van call tracking software om het belgedrag inzichtelijk te maken in Google Analytics en te koppelen aan marketinginspanningen.

Dashboards en rapportages

Hoe houd je het overzicht op alle informatie die voorhanden is? Hoe weet je welke marketingcampagnes wat hebben opgeleverd? Wij kunnen helpen bij het visualiseren van websitegedrag en de effectiviteit van marketinginspanningen met het inrichten en leveren van interactieve dashboards. Als bedrijf ben je daarmee altijd op de hoogte van de ontwikkelingen die voor jou van belang zijn.

Data & Analytics bij Online Presence

Data is het nieuwe olie. Hoe vollediger je je data op orde hebt des te beter kun je de juiste beslissingen nemen. Wij helpen je graag met het inzichtelijk krijgen van al je data bronnen.

Andere diensten