Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Wil je beter gevonden worden in Google? Ook dat is voor ons écht kinderspel. Wij zijn echte SEO-specialisten en kunnen ook jou helpen met het beter vindbaar maken van jouw website.

Wat is SEO / zoekmachine optimalisatie?

SEO staat voor ‘zoekmachine optimalisatie’. Eenvoudig gezegd betekent dit het proces van het verbeteren van een website om de zichtbaarheid voor relevante zoekopdrachten te vergroten. Hoe beter uw pagina’s zichtbaar zijn in de zoekresultaten, hoe groter de kans dat u de aandacht trekt van potentiële en bestaande klanten naar uw bedrijf trekt.

Voordelen van zoekmachine optimalisatie

  • Zoekmachine optimalisatie zorgt voor meer bezoekers op je website of in je webshop, zonder dat je daar direct voor betaalt (uiteraard kost SEO wel geld en is het investering die zich voor langere tijd terugbetaalt tegenover direct betalen voor advertenties zoals met Google Ads)
  • Ontvang je bezoekers vanuit de organische resultaten dan is de kans zeer groot dat het relevante en in jouw product of diensten geïnteresseerde bezoekers zijn
  • SEO is voor de langere termijn. De investering die je voor een langere periode doet levert ook op lange termijn resultaten op. Wanneer je stopt met SEO dan verdwijn je niet direct uit de zoekresultaten.

Hoe werkt SEO?

Zoekmachines zoals Google en Bing gebruiken bots, eigenlijk software, om pagina’s op internet te crawlen, van site naar site te gaan, informatie over die pagina’s te verzamelen en in een index te plaatsen.

Vervolgens analyseren algoritmen die pagina’s in de index, rekening houdend met honderden variabelen of signalen, om te bepalen in welke volgorde pagina’s in de zoekresultaten voor een bepaalde zoekopdracht moeten verschijnen.

De zoekalgoritmen zijn ontworpen om relevante, gezaghebbende pagina’s weer te geven en gebruikers een relevante en bruikbare zoekervaring te bieden. Door uw site en inhoud te optimaliseren met deze factoren in gedachten, kunnen uw pagina’s hoger scoren in de zoekresultaten.

In tegenstelling tot betaalde zoekadvertenties, kunt u zoekmachines niet betalen om hogere organische zoekresultaten te krijgen.

Waarom is SEO belangrijk voor marketing?

SEO is een fundamenteel onderdeel van digitale marketing omdat mensen elk jaar biljoenen zoekopdrachten uitvoeren, vaak met commerciële bedoelingen om informatie over producten en diensten te vinden.

Zoeken is vaak de primaire bron van digitaal verkeer voor merken en vormt een aanvulling op andere marketingkanalen. Een grotere zichtbaarheid en een hogere positie in de zoekresultaten dan uw concurrentie kan een enorme impact op uw bedrijf hebben.

De zoekresultaten zijn de afgelopen jaren echter geëvolueerd om gebruikers directere antwoorden en informatie te geven die gebruikers waarschijnlijker op de resultatenpagina zullen houden in plaats van ze naar andere websites te leiden. Houd er ook rekening mee dat functies zoals uitgebreide resultaten en kennispanelen in de zoekresultaten de zichtbaarheid kunnen vergroten en gebruikers direct in de resultaten meer informatie over uw bedrijf kunnen geven, zonder dat zij dus op uw website komen.

Wil je ook sky high met je online marketing?

Online Marketing bureau Online Presence helpt je verder groeien.
Neem contact op