Home|Content marketing

Content marketing

Wil jij met content jouw bedrijf, product of dienst onder de aandacht brengen bij jouw doelgroep? Wil je potentiële klanten aan je binden, ze omzetten naar klanten en ze behouden? Wij helpen je graag met de optimale content marketingstrategie.

Wij bieden de volgende content marketing diensten:

  • Creatie van (commerciële- en SEO) teksten
  • Bepalen content marketing strategie
  • Content marketing audit

Wat is content marketing?

Content marketing is een marketingdiscipline die zich richt op het creëren en verspreiden van waardevolle, relevante en consistente informatie. Het doel van content marketing is om een bepaalde doelgroep aan te spreken, aan te trekken en te behouden.

Content marketing is namelijk volledig gericht op de doelgroep in plaats van op het product/de dienst. Je stelt jezelf vragen als: ‘wat is waardevol voor mijn doelgroep?’ en ‘wat is relevant voor mijn doelgroep?’. Door op deze manier te werk te gaan is jouw marketing niet langer een onderbreking, maar eerder een waardevolle toevoeging.

In plaats van rechtstreeks te sturen op de verkoop van jouw product of dienst, richt je je bij content marketing op het vergroten van merkbekendheid, likeability of merkvertrouwen. Dat doe je door (online) content aan te bieden die jouw potentiële klant ook daadwerkelijk wil lezen, zien en horen. De lezer zal minder snel afhaken waardoor content marketing ook een veel duurzamere manier van marketing is.

De meest voorkomende soorten content zijn: blogs, nieuwsartikelen, social media posts, video’s, e-books, podcasts, nieuwsbrieven, infographics etc.

Waarom is content marketing belangrijk?

Dit zijn vier redenen waarom het zo belangrijk is om contentmarketing goed in te zetten voor jouw bedrijf.

Reden 1: content marketing is je basis

Wil je een product of dienst verkopen, zal je natuurlijk moeten werken aan de zichtbaarheid van je merk. Een potentiële klant zal echter ook meer willen weten over jouw bedrijf en het product/de dienst die je aanbiedt. Hiervoor is een goede basis van website content nodig.

Reden 2: Het verhoogt organisch verkeer en online vindbaarheid (SEO)

Is de content die je deelt relevant, interessant en uniek voor jouw klanten? Dan vinden zoekmachines zoals Google, Bing en YouTube dit meestal ook, wat weer leidt tot een hogere ranking positie in de zoekresultaten. Met SEO-waardige content verhoog je de online vindbaarheid van je content én daarmee dus ook je bedrijf.

Reden 3: Het verhoogt je merkbekendheid

Content marketing is een effectieve manier om het verhaal van je onderneming uit te lichten. Je hebt niet altijd grote reclamecampagnes of pr-activiteiten nodig om je merk onder de aandacht te brengen. Content marketing biedt je de mogelijkheid om jouw doelgroep bewust te maken van je bedrijf en deze top-of-mind te maken.

Reden 4: Stimuleren van klantenbinding en loyaliteit

Ten slotte levert content marketing ook een bijdrage aan het opbouwen van je klantrelatie. Door klanten informatie te bieden, te inspireren of te amuseren met content die zij écht willen zien, zorg je ervoor dat ze jouw merk (naast het daadwerkelijke product of de dienst) gaan waarderen en vergroot je dus ook de kans dat ze terugkeren.

Content marketing bij Online Presence

Wij helpen je graag het bepalen van de optimale content marketing strategie. Tijdens een kennismakingsgesprek bekijken we de mogelijkheden en bespreken we de doelstellingen. Wij zullen de beste strategie bepalen en aan de slag gaan met de gewenste diensten. Tijdens de samenwerking evalueren wij regelmatig om jouw strategie zo succesvol mogelijk te maken en houden.

Andere diensten

Zoekmachine optimalisatie

Social media marketing

Klaar om te groeien?

Wij maken graag kennis met je. Met ons team van specialisten kunnen wij ook jou helpen met een betere online presence. Bel of mail ons. Je kunt ook het onderstaande formulier invullen. Binnen 24 uur nemen wij dan contact op.

  • Altijd een vast aanspreekpunt

  • Meer dan 20 jaar online marketing ervaring

  • Geen langdurige contracten

Maak een afspraak

Door mijn gegevens achter te laten ga ik ermee akkoord dat met mij contact wordt opgenomen

Klaar om te groeien?

Wij maken graag kennis met je.

Alex Timmers

Maak een afspraak

Door mijn gegevens achter te laten ga ik ermee akkoord dat met mij contact wordt opgenomen