Home|Google shopping

Google shopping

Google Shopping-advertenties zijn geschikt voor bedrijven die producten en, bepaalde, diensten verkopen.

Deze Google Ads-advertenties verschijnen in een carrousel boven of naast de belangrijkste Google-zoekresultaten, waardoor prospects de producten en prijzen kunnen bekijken voordat ze zelfs maar op de advertentie klikken.

Wij zetten Google Shopping altijd in voor e-commercebedrijven die klanten willen bereiken met een duidelijke koopintentie.

  • Ideaal voor e-commerce bedrijven
  • Extra zichtbaarheid naast search campagnes
  • Betaal alleen voor de klik

Wat is Google Shopping?

Bezoekers maken gebruik van Google om informatie te vinden over producten. Google Shopping maakt het mogelijk om op basis van allerlei criteria producten en diensten te vergelijken.

Met Google Shopping bereik je mensen die actief op zoek zijn naar aanbiedingen en echt een koopintentie hebben.

Hoe werkt Google Shopping?

Op basis van een productfeed, een tabel met informatie over alle producten die verkocht kunnen worden, kunnen websites hun product aanbod delen met Google.

Alleen winkels die een productfeed hebben ingediend bij Google maken kans om binnen Google Shopping getoond te worden: dat kan gratis of betaald.

Wij richten ons met name op de betaalde variant van Google Shopping (ook omdat bij goede feed-optimalisatie de producten eerder gratis worden vertoond)

Google Shopping kan als aparte campagne-type worden binnen Google Ads. De basis vormt altijd de productfeed en daar liggen grootste uitdagingen. Hoe meer nuttige en relevante informatie (vergelijkbaar met zoekmachine optimalisatie) wordt gedeeld in de productfeed per product des te groter de kans dat Google een match maakt met relevante zoekopdrachten voor jouw producten.

Binnen Google Ads worden standaard Google Shopping campagnes ingezet of wordt er gebruik gemaakt van Performance Max campagnes om de productfeed in te zetten voor product advertenties.

Gerelateerde diensten

Klaar om te groeien?

Wij maken graag kennis met je. Met ons team van specialisten kunnen wij ook jou helpen met een betere online presence. Bel of mail ons. Je kunt ook het onderstaande formulier invullen. Binnen 24 uur nemen wij dan contact op.

  • Altijd een vast aanspreekpunt

  • Meer dan 20 jaar online marketing ervaring

  • Geen langdurige contracten

Maak een afspraak

Door mijn gegevens achter te laten ga ik ermee akkoord dat met mij contact wordt opgenomen

Klaar om te groeien?

Wij maken graag kennis met je.

Alex Timmers

Maak een afspraak

Door mijn gegevens achter te laten ga ik ermee akkoord dat met mij contact wordt opgenomen