Home|Cases|Sterke SEA groei voor Youfone België

Cases

Sterke SEA groei voor Youfone België

Voor Youfone hebben wij in België mooie resultaten geboekt voor zowel Google Ads als Microsoft Ads. Bekijk hoe wij dit hebben aangepakt.

Youfone is een ambitieuze en onafhankelijke telecomprovider en werd in 2008 in Nederland opgericht. In 2021 is Youfone in België toegetreden tot de Belgische markt. Voor het aanbieden van gsm-abonnementen wordt gebruik gemaakt van het premium Proximus-netwerk. Youfone streeft ernaar om altijd de beste gsm-abonnementen aan te bieden voor de beste prijs.

SEA inzet Youfone België

Wat waren de doelstellingen?

  • Vergroten van de brand awareness van Youfone in België

  • Google Ads en Microsoft Ads efficiënter inzetten

De mobiele telefonie markt in België is vrij conservatief en wordt gedomineerd door een aantal gevestigde namen als Proximus en Telenet.

Voor ons de uitdaging om niet alleen te zorgen voor meer naamsbekendheid voor Youfone als nieuwe, betrouwbare partner, maar ook om SEA optimaal in te zetten. Met andere woorden: hoe kunnen wij gebruikmaken van alle relevante mogelijkheden binnen zowel Google Ads als Microsoft Ads om Youfone efficiënter en goed op de kaart te zetten.

Hoe hebben wij het aangepakt?

Om te beginnen hebben wij alle Nederlands- en Franstalige campagne tegen het licht gehouden. Na de nodige analyses hebben wij de nodige wijzigingen aangebracht aan zowel de inzet als de structuur van de campagnes.

Door de nieuwe opzet kregen wij meer inzicht in het zoekgedrag van de Belgische gebruiker zowel in terminologie als in zoekintentie. Het gaf ons de kans om beter te optimaliseren en makkelijker testen te kunnen opzetten.

Gedurende een langere periode hebben wij veel getest met doelgroepen, advertentieteksten en landingspagina’s om de resultaten tegen elkaar af te kunnen zetten en te verbeteren.

En met succes.

In 12 maanden tijd hebben wij een aantal mooie slagen gemaakt in het optimaler inzetten van SEA. Door het verhogen van de relevantie en beter inspelen op de koopfase van de zoeker hebben wij onder andere de volgende resultaten behaald:

  • 50% lagere kosten per conversie

  • 50% lagere kosten per klik
  • 80% hogere klikratio

Klaar om te groeien?

Wij maken graag kennis met je. Met ons team van specialisten kunnen wij ook jou helpen met een betere online presence. Bel of mail ons. Je kunt ook het onderstaande formulier invullen. Binnen 24 uur nemen wij dan contact op.

  • Altijd een vast aanspreekpunt

  • Meer dan 20 jaar online marketing ervaring

  • Geen langdurige contracten

Maak een afspraak

Door mijn gegevens achter te laten ga ik ermee akkoord dat met mij contact wordt opgenomen

Klaar om te groeien?

Wij maken graag kennis met je.

Alex Timmers

Maak een afspraak

Door mijn gegevens achter te laten ga ik ermee akkoord dat met mij contact wordt opgenomen