Home|Cases|Beddenleeuw: van niets naar topposities

Cases

Beddenleeuw: van niets naar topposities

Beddenleeuw hebben wij binnen 12 maanden aan mooie posities voor de belangrijkste zoekwoorden geholpen. Lees hoe wij dit hebben aangepakt.

Beddenleeuw is al tien jaar fabrikant van kwalitatieve boxsprings. Gestart met het leveren aan winkels en groothandels is een aantal jaren geleden de keuze gemaakt om rechtstreeks aan consumenten te leveren. Met meer dan 10 jaar ervaring in het produceren van boxsprings, kunnen we wel zeggen dat Beddenleeuw zeer ervaren is in het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten. Boxsprings worden door de lokale productie snel en prijstechnisch erg interessant geleverd.

SEO-aanpak Beddenleeuw

Wat waren de uitdagingen?

  • Onbekend merk met een nieuwe website zonder autoriteit

  • Concurrentie van grote namen met veel autoriteit

  • Zichtbaarheid 0,0 op zoektermen als ‘boxspring’ en ‘boxspring kopen’

Het SEO-project van Beddenleeuw zorgde voor een mooie uitdaging maar ook voor een mooie kans omdat hun site en merk zo nieuw waren. Wij wisten dat het een lastige uitdaging zou worden vanwege de grote mate van concurrentie van bekende partijen als Swiss Sense en Ikea.

Het doel was om voor Beddenleeuw structureel nieuwe content te maken en bekendheid te realiseren via relevante websites om zo autoriteit op te bouwen. Het voordeel van Beddenleeuw ten opzichte van de ‘gevestigde bedrijven’ is dat wij geen last hadden van “bureaucratische rompslomp” en daardoor sneller konden schakelen met content creatie en alle vrijheid kregen met linkbuilding.

Content creatie

Voor een periode van 18 maanden zijn maandelijks 2 tot 4 blog artikelen gepubliceerd die informatief van aard waren. De onderwerpen van de artikelen waren allemaal gerelateerd aan de slaapkamer (van het “schoonhouden van de boxspring” tot aan het “koel houden van de slaapkamer in de zomer”) De artikelen konden eenvoudig worden gedeeld door bezoekers en via de social media kanalen. Met de content toonden wij onze kennis naar bezoekers en zoekmachines toe.

Linkbuilding

Over een vrij lange periode hebben wij nuttige en informatieve artikelen, vaak varianten op wat wij gepubliceerd hadden op de Beddenleeuw website, geplaatst op relevante websites. Wij hebben hierbij goed gekeken naar de concurrentie en waar de kansen lagen voor Beddenleeuw om te groeien.

De eerste 6 tot 9 maanden zagen wij wel wat stijgingen in de posities binnen zoekmachines, waardoor wij wel zichtbaarheid realiseerden, maar het leverde nog geen verkeer op. Omdat het tijd kost om zorgvuldig autoriteit op te bouwen en de concurrentie hevig is, wisten wij dat het wel eens langer kon gaan duren.

Succes.

Na 9 maanden leverden de inspanningen langzaam maar zeker over de hele linie steeds betere posities op wat ook verkeer ging opleveren. Ondertussen hebben wij structureel mooie posities verworven wat naast zichtbaarheid en verkeer ons ook conversies oplevert.

Voor de volgende woorden staan wij structureel gemiddeld er als volgt voor:

  • “Boxspring” in de top 3

  • “Boxspring kopen” in de top 5
  • “Dekbedovertrek” in de top 10
  • “Bed kopen” in de top 15

Klaar om te groeien?

Wij maken graag kennis met je. Met ons team van specialisten kunnen wij ook jou helpen met een betere online presence. Bel of mail ons. Je kunt ook het onderstaande formulier invullen. Binnen 24 uur nemen wij dan contact op.

  • Altijd een vast aanspreekpunt

  • Meer dan 20 jaar online marketing ervaring

  • Geen langdurige contracten

Maak een afspraak

Door mijn gegevens achter te laten ga ik ermee akkoord dat met mij contact wordt opgenomen

Klaar om te groeien?

Wij maken graag kennis met je.

Alex Timmers

Maak een afspraak

Door mijn gegevens achter te laten ga ik ermee akkoord dat met mij contact wordt opgenomen